Perşembe, 2024-04-18, 6:06 PM
AnasayfaKayat OlGiriş Hoşgeldin Misafir | RSS

>
[ Yeni Mesaj · Üyeler · Forum kuralları · Arama · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Bashuyuk Forum » ÖZEL FORUM » UNUTULMAMASI İÇİN YEMEK TARİFLERİ » Karaçay yemekleri-2 (Yemek tarifi)
Karaçay yemekleri-2
bagalikaracayliTarih: Sali, 2010-01-19, 11:20 AM | Mesaj # 1
Onbaşı
Grup: Site yöneticileri
Mesajlar: 12
Ödüller: 0
Itibar: 15
Konum: Çevrimdişi
KARAKAY (Karaçay-Malkar)

İçindekiler Miktar

Buğday unu 1/2 kilogram
Su Aldığı kadar
Tuz Yeteri kadar
Yumurta 1 adet
Yoğurt 1/2 kilogram
Sarımsak 3-4 diş
Tereyağı 3 yemek kaşığı

Yapılışı

Un, tuz, su ve yumurta ile hamur tutulur, açılır. Dikdörtgen şeklinde küçük parçalar halinde kesilir, ortalarından sıkılarak fiyonk şekline getirilir. Kaynayan tuzlu suda pişirilir, süzülür. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, kızgın tereyağı gezdirilir.

KAŞIK BÖREK (Karaçay-Malkar)

İçindekiler Miktar

Hamuru:

Buğday unu 1 kilogram
Yumurta 2 adet
Su Aldığı kadar
Tuz Yeteri kadar

İçi:

Orta yağlı koyun eti 1/2 kilogram
Kuru soğan 2 orta boy
Sarımsak 4 diş
Karabiber 1 çay kaşığı
Kırmızı biber 2 çay kaşığı
Tuz Yeteri kadar
Tereyağı 3 yemek kaşığ

Yapılışı

Et ince kıyılır, soğan doğranır, sarımsak dövülür, tuz, kırmızı biber ve karabiber birlikte karıştırılır. Un, su, tuz ve yumurtalar ile sertçe bir hamur tutulur. Açılarak bir tepsiye yayılır ve tepsi içinde küçük karelere bölünür. Her kareye hazırlanan içten 1 tatlı kaşığı konur, dört köşesi yapıştırılarak kaynayan tuzlu suda pişirilir. Servis tabağına alınır, üzerine kırmızı biberli kızgın tereyağı gezdirilir.

CARKOY (Karaçay-Malkar)

İçindekiler Miktar

Kuşbaşı koyun eti 1 kilogram
Patates 1 kilogram
Domates 3 orta boy
Kuru soğan 2 orta boy
Kırmızı biber 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Tuz Yeteri kadar
Tereyağı 100 gram

Yapılış

Patatesler soyulur, ince dilimler halinde doğranır ve tepsiye dizilir. Üzerlerine domates, soğan dilimlenir. Kırmızı biber, karabiber, tuz ilave edilir. En üste kuş başı etler konur, tereyağı ilave edilir, fırında pişirilir.

CÖRME (Karaçay-Malkar)

İçindekiler Miktar

Koyun işkembesi 1 adet
Koyun bağırsağı 1 adet
Tuz Yeteri kadar

Yapılışı

Koyun işkembesi iyice temizlenir, yıkanır. Koyun bağırsağı iyice temizlenip yıkanır, küçük küçük doğranarak işkembenin içine konulup sarılır. Bağırsağın işkembeden dökülmemesi için işkembe dikilir. Cörme taze olarak suda haşlanarak pişirildiği gibi ateşte kızartılarak da yenebilir.

SOHTA (Karaçay-Malkar)

İçindekiler Miktar

Koyun karaciğeri 1 adet
Tuz Yeteri kadar
Sarımsak 1 baş
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Pirinç 1 su bardağı
Kuyruk yağı 250 gram
Bağırsak 1 adet

Yapılışı

Koyun karaciğeri ezilir, tuz, sarımsak, karabiber, kırmızı biber ve pirinçle karıştırılır. İçine kuyruk yağı da doğranır. Hazırlanan bu iç temizlenmiş ve yıkanmış bağırsağa doldurulur, ağzı iğne-iplik ile dikilir. Tencereye yerleştirilir[/color] ve pişirilir. [u][color=red][color=red][color=red]
Kafkas yemekleri tarifi | Geçişler: 0 | Puanlar: 0.0/0 | Tarih: 13-01-10

[Open] [Entry tags] [Counters management] [Edit]
KARACHAY-MALKAR YEMEK TARİFLERİ

Bagalikaracayli

BİLAMUK / Un Çorbası (Karaçay-Malkar)

İçindekiler Miktar

Buğday unu 1 su bardağı
Su 5 su bardağı
Süt 4 su bardağı
Tuz Yeteri kadar
Karabiber 1 çay kaşığı

Yapılışı
Soğuk su ile un pütürsüz olacak şekilde çırpılır, ateşe konur ve azar azar su eklenerek pişirilir. Süt ilave edilerek, bu karışıma yedirilinceye kadar kıvamlı bir şekilde pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilir, karıştırılarak servis yapılır.

KUVURDAK GIRCIN / Kıkırdak Ekmeği (Karaçay-Malkar)

İçindekiler Miktar

Hamuru:

Buğday unu 2 kilogram
Yumurta 1 adet
Pak maya 1 yemek kaşığı
Ayçiçek yağı 1 çay bardağı
Tuz Yeteri kadar

İçi:

Koyun kuyruğu 1 kilogram
Kuru soğan 2 büyük baş
Karabiber 1 çay kaşığı
Kırmızı biber 1 çay kaşığı
Orta yağlı beyaz peynir 250 gram

Yapılışı

Un, su, tuz ve maya ile kulak memesi kıvamında hamur tutulur. Kabarıncaya kadar bekletilir, ikiye bölünür. Yağlanmış tepsiye ara sıra elleri suya batırarak pizza hamuru gibi elle yerleştirilir. Koyun kuyruğu ince doğranır, kendi yağı ile kavrulur, yağı süzülür, süzgeçte kalan kıkırdak bıçakla çentilir. İnce doğranmış soğan, karabiber, kırmızı biber, tuz ve kuyruk birlikte karıştırılır, tepsiye yerleştirilmiş hamurun üzerine dökülür. Hamurun diğer yarısı başka bir tepside düzleştirilir ve iç konmuş hamurun üzerine kapatılır. Kızgın fırında pişirilir ve servis yapılır.

 
Bashuyuk Forum » ÖZEL FORUM » UNUTULMAMASI İÇİN YEMEK TARİFLERİ » Karaçay yemekleri-2 (Yemek tarifi)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Telif By Bagalikaracayli © 2024